De tankpas van Total is een totaalpakket

Een tankpas van Total is een lidkaart van één van de koningen onder de oliemaatschappijen. Dit zijn de zogenaamde supermajors, oftewel de zes grootste oliemaatschappijen ter wereld. Het spreekt dus voor zich dat een tankpas van Total garant staat voor doorgedreven service en een gigantisch netwerk van aangesloten tankstations.

Total tankpas

Total slaat de handen in elkaar

Total werkt samen met een aantal organisaties die extra voordelen bieden voor je tankpas en je leven gemakkelijker maken. Sinds kort kan je bijvoorbeeld met je Total tankpas terecht bij tankstations van BP en vice versa. De voordelen die je normaal gezien dus enkel bij de eigen tankstations krijgt, zijn nu ook beschikbaar bij de andere partij.

In Nederland heb je daardoor bij 1100 tankstations alle mogelijke voordelen. Een tankpas van Total garandeert dus de laagst mogelijke prijs bij deze tankstations. Als het tankstation een korting heeft die hoger is dan de officiële kortingen, dan krijg je uiteraard de laagste van de twee.

Altijd parkeerplaats met Total

Dat is niet de enige samenwerking die Total is aangegaan. Je kan met je tankpas van Total ook parkeren bij Q-Park, één van de grootste parkinguitbaters van Europa. In Nederland zijn dat er zo’n 140, in België en Frankrijk komen daar nog 150 parkings bovenop. Elk gebruik wordt toegevoegd aan je maandelijkse factuur.

Total biedt 24 op 7 ook pechhulp doorheen heel Europa aan. Als je een Total tankpas hebt, moet je wel een minimum hoeveelheid van 20 liter bij een auto of 8 liter bij een motor tanken. Dit om misbruik van de dienst te voorkomen. Met de Total Clubcard kun je korting krijgen en sparen voor allerlei aanbiedingen in de winkels van Total.

Kaartenbeheer en diensten op maat met Total Cards Online

Total maakt gebruik van een eigen klantenbeheer systeem. Met Total Cards Online kan je ten alle tijde al je tankpassen beheren. Je kan eenvoudig een limiet zetten op de toegestane brandstof per kaart of een bepaalde pas blokkeren. Daarnaast zijn al je facturen hier ook terug te vinden.

Total biedt twee soorten tankkaarten aan. Als je minder dan tien voertuigen beheert krijg je de standaard kaart. Je kan daarmee korting krijgen bij twee tankstations naar keuze. De meeste mensen kiezen logisch een tankstation in de buurt van je huis of op de route van en naar je werk. Als je meer dan tien voertuigen beheert kies je best de zakelijke pas. Op deze manier haal je het meeste uit je wagenpark.

Total kijkt om naar de vrachtwagenchauffeurs en transporteurs

Ten slotte is er nog een aparte categorie voor transporteurs. Voor vrachtwagens gelden andere regels, zoals bijvoorbeeld de kilometerheffing in België. Met je Total tankpas worden al die internationale en nationale fijnigheden opgevolgd. Total tankstations doorheen heel Europa zijn maximaal uitgerust om in de noden van vrachtwagenchauffeurs te voorzien. Er zijn zelfs tankstations met douches beschikbaar.

Daarnaast is er voor vrachtwagenchauffeurs ook een dienstverlening voor het betalen van tol. Heb je pech? Dan staat Total klaar met zijn netwerk van 22.000 dienstverleners over heel Europa.

Ecologische oplossingen voor vrachtwagens

Op ecologisch vlak biedt Total dan weer AdBlue aan. Dat is een biologisch afbreekbare wateroplossing waarmee je je uitlaatgassen van je vrachtwagen kan behandelen. Daarbij wordt zo’n 85% van die uitlaatgassen omgezet in waterdamp en stikstof, en zo minder schadelijk voor het milieu gemaakt. In heel Europa zijn er zo’n 215 tankstations mee uitgerust en in Nederland zijn er 60 ecologisch verantwoorde plaatsen om te tanken.