Doorkruis nationaal en internationaal met de AVIA tankpas

Avia tankpasEen tankpas van AVIA betekent vooral een tankpas bij een bedrijf dat voor een persoonlijke aanpak gaat. Dat klinkt misschien als een flauw verkoopspraatje, maar AVIA is wel degelijk een verzameling kleine bedrijven. We geven je naast de voordelen ook een beetje geschiedenis mee.

AVIA is de tankstation coöperatie bij uitstek

Wat maakt AVIA anders dan de rest? Wat de tankpas betreft niet veel. Ze bieden net zoals veel merken een voordelige en kwaliteitsvolle service aan. Het verschil zit in de structuur van het bedrijf.

Historisch is AVIA eigenlijk een coöperatie. In 1900 steken in Zwitserland verschillende steenkool- en oliehandelaren de koppen bij elkaar. Zo kunnen ze goedkoop grondstoffen aankopen en kennis uitwisselen. Vandaag is dat zelfstandige element nog altijd terug te vinden bij AVIA. Bijna alle tankstations zijn namelijk een soort proxy bedrijven.

Ze zijn dus vrij en zelfstandig in het beheren van het eigen tankstation en vertegenwoordigen elk zelf het AVIA-merk. Doordat elke uitbater zelfstandig is kan die ook makkelijk inspelen op de noden die eigen zijn aan zijn of haar streek.

Eenvoudig je tankbeurten boekhouden met AVIA

AVIA biedt enkel tankpassen aan bedrijven. Als particulier kun je dus niet terecht bij AVIA. Ben je wel zelfstandige, in welke vorm dan ook? Dan kan je zoveel kaarten aanvragen als nodig.

Twee keer per maand krijg je van AVIA een factuur opgestuurd met alle nodige informatie. Daarmee kan je heel eenvoudig je btw terugvorderen. Je boekhouding wordt niet overbelast met het uitspitten van onnodig veel bonnetjes.

  • AVIA werkt ook met zogenaamde express tankstations. Deze zijn onbemand en 24/7 beschikbaar.

Je eigen AVIA-pakket samenstellen op maat

Je kan je pakket ook personaliseren naar je eigen wensen. Optioneel kan je bijvoorbeeld een kilometerregistratie of registratie van wagennummer invoeren. Zo behoud je altijd het overzicht en de controle over wat jij of je werknemers precies doen.

Een ander veiligheidsmaatregel is de bijgeleverde PIN-code. Ben je deze vergeten en heb je drie keer de verkeerde code ingegeven? Dan wordt je kaart 24 uur geblokkeerd. Daarnaast kan je ook dag- of weeklimieten instellen voor elke kaart. Zo voorkom je misbruik en weet je waar je budgetair aan toe bent.

Tankstations aan de vleet

In Nederland kun je terecht bij zo’n 500 tankstations. Je kan gemakkelijk opzoek waar het dichtstbijzijnde tankstation is met de AVIA app. Met de AVIA tankpas kan je tanken in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Met de internationale formule kan je zelfs in 13 Europese landen tanken, bij meer dan 3000 tankstations van AVIA.

AVIA focust ook op de transportsector

AVIA biedt ook een speciale tankpas aan voor de transportsector, de zogenaamde AVIA Truckkaart. Zelf beschikt AVIA over een uitgebreid truckvriendelijk netwerk, dat wordt aangevuld met aangesloten partners. Deze tankstations beschikken onder andere over highspeedpompen (130 l/p minuut). Zo ben je in no-time weer terug op de baan. Deze stations zijn tactisch geplaatst in de buurt van grote logistieke centra.